Celebrem l’Any Internacional de la llum amb Flash You

El 2015 segurament serà un any molt il·luminat

Per què?flashyou_luz2

Perquè aquest any se celebra ni més ni menys que l’Any Internacional de la llum i de les Tecnologies basades en la llum.
La llum és una qüestió que ha anat acompanyant a l’ésser humà al llarg de la història. Tant els filòsofs grecs com els científics de l’actualitat han anat desenvolupant diferents teories amb la intenció d’interpretar la naturalesa de la llum. Tot el coneixement generat ha fet possible avançar i arribar a l’estat actual en què es troba la ciència i les tecnologies de la llum.

“La llum és una forma d’energia que il·lumina les coses, les fa visibles i es propaga mitjançant partícules anomenades fotons”

Any Internacional de la llum

El 20 de Desembre del 2013, l’Assemblea General de les Nacions Unides proclama l’any 2015 com l’Any Internacional de la llum i les tecnologies basades en la llum. Aquesta resolució ha obtingut el co-patrocini de 35 països, entre ells Espanya. D’aquesta manera, i tal com queda reflectit en la resolució aprovada, reconeixen la importància de la llum i de les tecnologies basades en la llum per la vida dels ciutadans del món i pel desenvolupament futur de la societat mundial en múltiples nivells.
L’Assemblea General de les Nacions Unides destaca que serà l’augment de la consciència mundial i l’enfortiment de l’ensenyament de la ciència i les tecnologies de la llum el que permetrà el desenvolupament sostenible, l’energia i la salut de les comunitats, així com millorar la qualitat de vida en els països desenvolupats i en desenvolupament. Per això, durant tot aquest any es desenvolupen diferents activitats divulgatives sobre la ciència de la llum i les seves aplicacions.

Pots buscar totes les activitats programades a la teva localitat dins del marc de l’Any Internacional de la llum en els següents enllaços:

http://www.luz2015.es/                         http://www.light2015.org/Home.html

Per què el 2015?

Segurament et preguntis si és simple coincidència l’elecció de l’any 2015 o hi ha un motiu al darrere. Doncs bé, hi ha una explicació.
Han observat que just aquest any 2015 coincideix amb els aniversaris d’una sèrie de fites importants en la història de la ciència de la llum, així que és una manera de commemorar-los.

Reptes de futur: La Fotònica

Fotonica21 en l’informe “El sector de la fotónica en España” defineix aquesta ciència com “la branca de la física que inclou la generació, detecció, transport, guiat, manipulació, amplificació, utilització i aprofitament de la llum”. En les conclusions remarquen el fet que aquest sector desenvoluparà un paper determinant en les pròximes dècades i és que Europa considera la fotònica una de les 5 tecnologies claus que facilitarà la competitivitat industrial dins de la Unió Europea.

Flash You – uptoYoupublicidad_flashyou_musica_castella

A uptoYou volem celebrar l’Any Internacional de la llum amb Flash You, una nova funcionalitat que et permetrà innovar en el sector dels esdeveniments utilitzant la llum per crear experiències inoblidables i sorprenents.
Amb Flash You impliquem als participants i els col·loquem a l’epicentre de l’acció perquè ells siguin els protagonistes. El funcionament es basa a assignar d’un color diferent la pantalla del mòbil de cada assistent i a partir d’aquí començar a construir. Ritmes lumínics, murals, mosaics, jocs i un infinit etc., sense necessitat d’utilitzar cartolines, ni papers. Tot amb les possibilitats que ens dóna jugar amb la lluminositat dels nostres Smartphones.

El límit del que es pot fer depèn de la teva creativitat.

Atreveix-te a somiar,

Nosaltres t’ajudarem a fer-ho realitat!