El poder del Networking

¿Què és el networking?

El networking es basa en construir relacions amb persones del teu entorn professional per poder anar teixint una xarxa de contactes de valor dins d’un sector determinat. El concepte prové de la paraula “network” que el seu significat en el món informàtic és el d’ una xarxa formada per un conjunt d’ordinadors que es connecten per compartir recursos i intercanviar informació. En l’àmbit personal veiem que la idea principal és la mateixa: construir una xarxa conjunnetworkingtament amb diferents persones.

L’ésser humà és un animal social per tant el networking no és un fenomen modern, històricament les persones portem construint una xarxa de contactes al nostre voltant des de fa anys, el que ha canviat és la manera de fer-ho. Les xarxes socials i la innovació tecnològica ens han facilitat aquesta tasca i ens han obert nous canals de comunicació.

“El poder del networking es basa en teixir  una xarxa de contactes de valor que ens ajudaran a avançar en la nostra carrera professional”

¿Quins tipus de networking existeixen?

  • Networking presencial: és el mètode tradicional que es basa en establir relacions professionals cara a cara. Normalment es desenvolupa en convencions o esdeveniments a on la concentració de professionals d’un sector específic és elevat i per tant, és el lloc ideal per establir contactes de valor.
  •  Networking virtual: en aquest cas les relacions s’estableixen en un entorn no presencial. Les xarxes socials han adquirit gran rellevància i més concretament aquelles que estan especialitzades en l’àmbit professional com és el cas de Linkedin. Segons l’informe Adecco-Infoempleo sobre Redes sociales y mercado de Trabajo en España, Linkedin manté la seva posició com a xarxa social més adequada per trobar feina, apropant-se al 80% d’acceptació entre els candidats entrevistats.

 Beneficis del networking

El networking ofereix beneficis tant per a empreses com per a particulars. A grans trets es poden destacar els següents elements claus:

  • T’ajudarà a conèixer clients potencials i/o proveïdors amb els quals establir relacions comercials. No pots deixar escapar cap oportunitat per donar-te a conèixer dins del teu sector.
  • Podràs conèixer socis i/o partners amb qui crear sinergies en els vostres projectes.
  • Generaràs una xarxa de contactes de valor dins del teu àmbit professional amb els quals podràs enriquir-te mútuament a través de l’intercanvi d’informació i/o ofertes de feina. Segons l’estudi d’Addeco es fan públiques només el 20% de les ofertes de feina fet que indica que el 80% dels llocs de treball es cobreixen per altres vies. És aquí a on el networking es converteix en un element decisiu.

  La funcionalitat de networking d’ uptoYounetworking_uptoYou

A uptoYou entenem la importància creixent d’establir contactes de valor, per això la nostra App disposa d’una funcionalitat específica de networking. Està pensada per facilitar les relacions comercials entre els assistents d’esdeveniments, convencions i congressos per ajudar en la cerca de persones d’interès mutu dins d’un mateix àmbit professional. La funcionalitat combina el networking presencial amb el virtual per així obtenir resultats més satisfactoris.

El funcionament és a través de “likes” i només quan es produeix l’interès entre ambdues parts es podrà accedir a la informació personal de cada una. A més a més, la comunicació podrà mantenir-se inclús quan l’esdeveniment hagi finalitzat. D’aquesta manera es podrà donar seguiment a les relacions establertes i permetrà enriquir-se més dels intercanvis.  

Descobreix la funcionalitat d’uptoYou!